Ontharing dmv SHR

Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men die liever  niet wil, kent de vloek van het scheren, harsen en epileren. Tijdrovend en het moet steeds herhaald worden. Met het ontharen dmv SHR, hoort dit definitief tot het verleden.

Type 

SHR staat voor Super Hair Removal en is de nieuwste techniek in het verwijderen van ongewenst haar. Het is een unieke methode die niet volgens pigment werkt, maar het haarzakje vernietigt waardoor deze geen nieuwe haren kan produceren. Daardoor is deze methode geschikt voor elk haartype, ook grijze en blonde haren. Alle huidtypes, ook de donkere huid kan perfect behandeld worden.

  • pijnloze methode van ontharen
  • behandeltijd is kort
  • ontharen het hele jaar door
  • nooit meer last van stoppels
  • geen ingegroeide haartjes
  • gladde en egalere huid

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen hangt af van de te behandelen plaats en de mate van haargroei. Omdat niet alle haren zich in dezelfde fase van de groeicyclus bevinden heeft u voor een langdurig en glad resultaat meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van uw haar- en huidtype zijn 6 tot 8 behandelingen nodig.

Kostprijs

De kostprijs hangt af van het aantal en de plaats van de behandelingen. De behandeltijd varieert van een paar seconden tot een paar minuten, afhankelijk van de te behandelen zone.

Zal al het haar meteen weg zijn

Aangezien haren zich niet allemaal in dezelfde fase van de haargroeicyclus bevinden, zal de behandeling een aantal keer moeten herhaald worden met een interval van een viertal weken. Alleen de haren in de actieve groeifase (anagene fase) zitten met hun wortel goed vast in de voedingsbodem van de haarfollikel en worden tijdens de behandeling in één keer vernietigd. De haren die al in de overgangsfase zijn of rustfase (katagene en telogene fase) zitten, zijn met de wortel al los van het haarzakje. Deze haren nemen wel de energie van de laser op, maar het haarzakje zelf kan niet worden vernietigd. Uit dit haarzakje zal dus een een nieuw haar groeien en pas als dit haartje weer in de actieve groeifase is gekomen, kan de follikel effectief worden vernietigd.  Daarom spreekt men in de wetenschap eerder over haarreductie ipv haarverwijdering. Uiteindelijk reduceren we het lichaamshaar met 80 tot 90 procent. Een garantie van 100 procent kunnen we niet geven omdat er altijd haartjes later actief kunnen worden.

Pijnlijk?

De huid, het haartje en het haarzakje worden langzaam opgewarmd, de behandelkop wordt meerdere malen over de te behandelende zone bewogen. Er zijn dus meer pulsen maar met een lagere energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit langzamer maar langer proces effectiever is. Door het gebruik van minder energie wordt de behandelde zone dan ook niet warmer dan 45° Celsius waardoor er geen gevaar op verbranding of blaren is.

Nazorg

Na een sessie zal het behandelde gebied roder zijn dan gewoonlijk.  Gemiddeld na een 12 tal dagen zullen de haartjes spontaan beginnen uitvallen.

Na de behandelingen zal 80 à 90 procent van het haar uitvallen. Het overblijvende haar scheren mag, epileren of harsen niet. In theorie, als de follikel vernietigd is door SHR, laser of IPL, groeit het haar nooit meer terug. Maar na verloop van tijd, ook na behandeling met de beste technieken, kunnen er zich fijne haartjes regeneren. Daarom spreekt men in de wetenschap eerder over haarreductie ipv haarverwijdering, een garantie dat élk haartje definitief verdwijnt is helaas onmogelijk. We raden dan ook een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan.

Bescherming tegen de zon

Tijdens de behandeling wordt de huid aan een grote hoeveelheid licht blootgesteld. 1 maand na de behandeling mag er niet in de zon gezeten worden of onder de zonnebank gegaan worden. Na deze 2 weken is het aangeraden om een sunblock te blijven gebruiken.